

Kategorie
Dostępność
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Oferta urządzeń chłodniczych do gastronomii
Urządzenia chłodnicze są dla nas codziennością. Mamy je w domach, w sklepach, restauracjach. Jedne chłodzą, obniżając temperaturę do kilku stopni. Inne mrożą, konserwując żywność na długie miesiące. Segment urządzeń służących do schładzania i zamrażania żywności jest dość duży. Urządzenia chłodnicze do gastronomii, są podstawowymi w pracy kucharzy.




















Urządzenia chłodnicze - jakie są rodzaje i zastosowanie?
Lodówki to najbardziej popularne urządzenia chłodnicze. To urządzenia, które służą do przechowywania żywności w temperaturze do około +3°C. Zamrażarki to drugie urządzenie chłodnicze, które wszyscy znają. Mogą być częścią lodówki lub urządzeniami samodzielnymi. Mrożą nawet do -40°C. Jeśli spojrzeć na maszyny chłodnicze dla gastronomii, to w zasadzie wszystkie urządzenia, które chłodzą i mrożą, oparte są na tym samym pomyśle. Przestrzeń w kształcie szafy, skrzyni czy osobnego pomieszczenia i system chłodzenia. Podział tego sprzętu dotyczy bardziej przeznaczenia. Lodówki dla gastronomii, lady chłodnicze na wędliny, sery, mięso, szafy i komory do mrożenia warzyw, owoców, mięsa. Witryny chłodnicze do ekspozycji garmażu i gotowych dań. Chłodzone stojaki na wina, specjalne podłużne lodówki do sushi i wiele, wiele innych. Ostatnimi latami coraz popularniejsze są schładzarki szokowe. Te urządzenia chłodnicze do gastronomii schładzają świeżo przygotowane, ciepłe potrawy do niskich temperatur w bardzo szybkim czasie. W wyniku tego procesu, po rozmrożeniu otrzymujemy lepszy smak i konsystencję potrawy.
Profesjonalne urządzenia chłodnicze dla każdej z branż
Maszyny chłodnicze dla gastronomii mają różne przeznaczenie. Ta różnorodność zastosowań wynika, z tego, że sama gastronomia jest bardzo zróżnicowana. Urządzenia chłodnicze do gastronomii w wielu modelach mają przednie drzwi wykonane ze szkła. W przypadku zamrażarki dla gastronomii, jest to element praktyczny. Od razu wiemy, co jest w środku, bez potrzeby otwierania drzwi zamrażarki. Takie zamrażarki instalowane są w kuchniach lub specjalnych, wydzielonych pomieszczeniach. Lodówki na napoje, mają nowoczesny design i często stoją w miejscach, gdzie są turyści, klienci lokalu, hotelu czy restauracji. Szklane drzwi zachęcają do zakupu ulubionego napoju. Wiele zakładów gastronomicznych ma pomieszczenia chłodnicze stworzone w piwnicach, czy magazynach. Takie komory chłodnicze, służą do przechowywania półtusz wieprzowych lub wołowych, większej ilości ryb, warzyw i owoców. W cukierniach czy kawiarniach spotkamy urządzenia chłodnicze do gastronomii z ofertą ciast, tortów i lodów.
Urządzenia mroźnicze do przechowywania żywności
Do przechowywania żywności służą przede wszystkim takie urządzenia chłodnicze, które mają dużą pojemność i są rzadziej otwierane. Jest to o tyle ważne, że każdy dostęp świeżego powietrza, choćby o minimalnie innej temperaturze, potrafi wpłynąć na jakość mrożonki. Przechowywanie żywności w urządzeniach mroźniczych jest formą konserwacji żywności. Dzięki temu mniej żywności się psuje, ograniczona jest działalność enzymów, które przyczyniają się psucia żywności. Urządzenia chłodnicze do gastronomii z biegiem czasu stają się coraz bardziej nowoczesne. Prace nad nowymi czynnikami chłodzącymi czy lepszymi metodami izolacji termicznej przyczyniają się do rozwoju nowych technologii. Można przypuszczać, że niedługo procesy mrożenia żywności będą wyglądały inaczej. Jednak obecnie dostępne wyposażenie gastronomii w dużej mierze spełnia swoją funkcję. Są to urządzenia warte poświęcenia uwagi, przynoszące znaczną pomoc w gastronomii i przemyśle spożywczym.
Maszyny chłodnicze dla gastronomii - propozycje od Cantino
Cantino oferuje urządzenia chłodnicze do gastronomii w dużym asortymencie i doskonałych cenach. Znajdziemy tu sprzęt niezbędny do wyposażenia kuchni, zakładu garmażeryjnego, cukierni czy kawiarni. Obowiązkowym elementem cukierni są witryny chłodnicze. W restauracjach, barach, kawiarniach szczególnie przydatne mogą być lodówki na napoje i wino, natomiast żadna kuchnia gastronomiczna nie obejdzie się bez zamrażarek do odpowiedniego przechowywania żywności. Wszystkie urządzenia i akcesoria wykonane pod kątem zachowania higieny i bezpieczeństwa. Zrobione są z najwyższą starannością i dbałością o szczegóły. Tu znajdziesz urządzenia chłodnicze: Wrocław Cantino, ulica Kobierzycka 20D.