
Kategorie
-
Urządzenia grzewcze (499)
-
Witryny grzewcze (6)
-
Kuchenki mikrofalowe (10)
-
Frytkownice (21)
-
Gofrownice (6)
-
Opiekacze (9)
-
Grille (45)
-
Taborety gazowe (3)
-
Palniki (5)
-
Piece (255)
-
Urządzenia do gotowania Sous Vide (14)
-
Lampy grzewcze (17)
-
Sprzęt wędzarniczy (21)
-
Maszyny do kebaba (7)
-
Kuchnie (60)
-
Urządzenia do gotowania makaronu (2)
-
Kociołki do zup (2)
-
Pozostałe urządzenia grzewcze (16)
Dostępność
Cena
Nowość
Promocja
Oferta urządzeń grzewczych do gastronomii
Gorące temperatury w gastronomii to codzienność. Gorący tłuszcz, wrzątek, rozgrzane powietrze to składowe pracy kuchni. W nowoczesnej kuchni urządzenia grzewcze są na pierwszej linii tworzenia potraw. Bez nich nie powstaną wspaniałe dania, nie przechowamy w cieple wymagających tego składników. Można powiedzieć, że są najistotniejszymi urządzeniami w kuchni.

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: PIEC

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: MKWT-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 238905-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 201107-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 201206-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 943380-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 689851-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 689868-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 808771-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 808788-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 808795-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 808801-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 808238-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 808245-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 617069-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 617076-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 617083-HDI

Paczka 1 sztuka
Kod produktu: 617090-HDI
Na co zwracać uwagę przy wyborze urządzeń grzewczych do gastronomii?
Współczesna gastronomia jest mocno zmechanizowana. Mamy do dyspozycji urządzenia i maszyny, które ze swojego przeznaczenia mają służyć szefom kuchni i personelowi lokali gastronomicznych. Wśród nich prym wiodą urządzenia grzewcze. Piece gastronomiczne, bemary, frytkownice to tylko niektóre z nich. Na co zwracać uwagę przy wyborze urządzeń grzewczych? Najistotniejszym czynnikiem jest moc urządzenia i jego wydajność. Wszystko zależy od tego, ilu gości spodziewamy się obsługiwać w ciągu dnia pracy lokalu. Piece o małej mocy, będą piekły dłużej. Czasami przy ciągłej pracy spowodowanej dużą ilością gości, nie będą osiągać mocy grzania deklarowanej przez producenta. Podobnie bemary, czyli lady do podgrzewania i utrzymywania odpowiedniej temperatury potraw. Wydajność jest równie istotna, ponieważ gdy będzie zbyt mała, zrobią się przestoje i kolejki. Nerwowa atmosfera murowana, a w gorącej kuchni jest to bardzo niewskazane, ponieważ urządzenia do obróbki termicznej zawsze wymagają nadzwyczajnej uwagi.
Profesjonalny sprzęt do obróbki termicznej
Wyposażenie kuchni gastronomicznej jest zadaniem wymagającym planowania, znajomości ciągu technologicznego i ergonomii pracy. Punkty dostępu do prądu, gazu, wody powinny być rozmieszczone w miejscach odpowiednich do pracy, bezpiecznych. Urządzenia grzewcze do gastronomii wymagają także łatwego dostępu. W każdej restauracji, hotelu znajdziemy urządzenia grzewcze, bez których sprawna i wydajna praca jest niemożliwa. Każdy, kto pracował w dużej restauracji czy zakładach żywienia zbiorowego wie, że urządzeń do obróbki termicznej jest wiele typów i czasami całkowicie różnią się od swoich domowych pobratymców. Kuchnie gastronomiczne gazowe i elektryczne z sześcioma punktami grzewczymi i piekarnikami, w których temperatura pieczenia dochodzi do 270˚C, piece do pizzy z szamotowym wnętrzem i możliwą temperaturą do uzyskania dochodzącą do 445˚C to urządzenia grzewcze raczej rzadko spotykane w domowych kuchniach. Urządzenia grzewcze do gastronomii powinny spełniać swoją funkcję w sposób jak najmniej uciążliwy i sprawny. Ich obsługa, powinna być jasna i niebudząca wątpliwości. W każdym przypadku należy zapoznać się z instrukcją obsługi i zasadami konserwacji.
Urządzenia grzewcze do gastronomii dla każdej z branż
Gastronomia to dziedzina, w której spotkamy urządzenia grzewcze w barach typu fast food, w stołówkach szkolnych, szpitalach i renomowanych restauracjach. Także zakłady garmażeryjne, cukiernie, piekarnie, branża HoReCa nie potrafią obyć się bez tego typu urządzeń. Oczywiście, każdy rodzaj działalności wymaga specyficznego wyposażenia kuchni gastronomicznej. Warto zastanowić się, które urządzenia będą niezbędne w działalności kawiarni, a jakie złożą się na wyposażenie kebaba.
Najważniejsze urządzenia w gastronomii to urządzenia grzewcze. Są konstruowane z najwyższą starannością, z najlepszych materiałów zapewniających bezpieczeństwo użytkowania, łatwość utrzymania czystości. Producenci starają się wprowadzać nowe technologie grzania, pieczenia i smażenia. Przyczyniają się tym samym do tworzenia urządzeń bardziej ekonomicznych i bardziej przyjaznych środowisku. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom branży gastronomicznej Cantino, wprowadziła wiele urządzeń grzewczych, które swoimi parametrami spełniają wysokie normy ochrony środowiska i energooszczędności.
Wyposażenie kuchni gastronomicznej - propozycje od Cantino
Frytkownice, gofrownice, grille, maszyny do kebaba, kuchnie elektryczne i gazowe, piece do pizzy i różne akcesoria do nich czekają. Urządzenia grzewcze: Cantino, Wrocław, ulica Kobierzycka 20D.
W naszej ofercie znajdziesz urządzenia grzewcze niezbędne w każdej restauracji, barze, stołówce. Jeśli organizujesz imprezy typu wesela, integracje firmowe, czy urodziny, możesz zainteresować się grillami gazowymi lub grillami węglowymi, które doskonale urozmaicą oferowane w menu dania. Doskonałym dodatkiem deserowym są gofry upieczone w doskonałej jakości gofrownicy. Nie należy oczywiście zapominać o podstawach wyposażenia gastronomicznego, czyli kuchni gastronomicznej - w naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór kuchni gazowych oraz kuchni elektrycznych. W Cantino wyposażysz cały lokal!