Oferta sprzętu i wyposażenia do gastronomii
Działalność obiektów gastronomicznych, takich jak restauracje, bary czy stołówki, wymaga wyposażenia je w fachowy sprzęt o specjalistycznym zastosowaniu. Profesjonalne zaplecze urządzeń gastronomicznych oraz pozostałe wyposażenie do gastronomii umożliwiają takim lokalom funkcjonowanie zgodnie z przepisami oraz zachowanie zasad higieny.

Kategorie
Dostępność
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja




















Czym kierować się przy wyborze wyposażenia gastronomicznego?
Zakup sprzętu i wyposażenia dla gastronomii musi być dobrze przemyślaną inwestycją. Pod uwagę należy brać nie tylko cenę, ale również możliwości urządzeń. Podstawowym czynnikiem, wpływającym na wybór sprzętu i wyposażenia dla gastronomii, jest specjalizacja lokalu. Typ oferowanej kuchni będzie determinował decyzje zakupowe. Przykładowo nieodzownym elementem pizzerii jest piec do pizzy, a w lokalu, serwującym nowoczesne dania - sprzęt do gotowania metodą sous-vide. Warto określić szacunkowo liczbę obsługiwanych klientów oraz ilość wydawanych dań w ciągu godziny. Odpowiednio dobrane wyposażenie gastronomii pozwoli na usprawnienie obsługi, a klienci nie będą musieli zbyt długo oczekiwać na swoje zamówienie. Niektóre sprzęty i wyposażenie dla gastronomii potrafią przyspieszyć zarówno obróbkę termiczną, jak i zmywanie naczyń. Dobrym rozwiązaniem jest również dobór urządzeń pod względem ilości zużywanej energii, co w oczywisty sposób wpłynie na budżet. Trzeba także pamiętać, że nie zawsze ekonomiczny zakup przełoży się na jakość sprzętu. Awaryjność urządzeń z pewnością przysporzy problemów oraz zwiększy nakłady finansowe w tym zakresie.
Wyposażenie i sprzęt gastronomiczny dla każdej z branż
Branża gastronomiczna to nie tylko restauracje, ale również stołówki, kawiarnie, bary, cukiernie i usługi cateringowe. Wyposażenie do gastronomii mieści się w szerokiej kategorii produktów. Wspólnym mianownikiem jest zmywarka, która pomoże zwiększyć wydajność pracy i zaoszczędzić czas. Każda kuchnia restauracyjna powinna być zaopatrzona w stalowe szafki, stoły, zlewy i regały. Wymogiem jest wyposażenie do gastronomii, typu: urządzenia grzewcze, urządzenia do obróbki mechanicznej żywności, urządzenia chłodnicze, garnki, zastawy stołowe wraz ze sztućcami, a czasami również bemary, utrzymujące ciepło potraw. Kawiarnie nie będą mogły funkcjonować bez profesjonalnego ekspresu do kawy. W przypadku, gdy kawiarnia serwuje ciasta i desery, niezbędnym wyposażeniem będzie piec cukierniczy, a jeśli naleśniki i gofry - dedykowany do tego sprzęt. W pizzerii obowiązkowe wyposażenie do gastronomii to piec do pizzy, a w lokalu, serwującym kebab - piec pionowy i frytkownica. Właściciele barów powinni zaopatrzyć swoje lokale w shakery, blendery, wyciskarki do owoców, kruszarki do lodów i dyspensery do odmierzania płynów. Przydatne będą również nalewaki do piwa, a jeśli bar serwuje dodatkowo dania - musi posiadać wszystkie sprzęty, potrzebne do ich przygotowania. Z kolei wyposażenie cateringowe wiąże się z zakupem toreb termoizolacyjnych, opakowań na posiłki, termosów i mobilnych podgrzewaczy.
Oferta wyposażenia gastronomicznego Cantino to wysokiej klasy sprzęt
Cantino to lider w branży HORECA, zajmujący się wyposażeniem gastronomii we Wrocławiu, w pozostałych miastach w Polsce oraz za granicą. Asortyment marki obejmuje wysokiej jakości sprzęt oraz akcesoria, niezbędne w prowadzeniu tego typu działalności. W ofercie Cantino do dyspozycji lokali gastronomicznych są kubki, opakowania na wynos, termosy, słomki, sztućce, talerze oraz szeroka gama opakowań i pojemników. Cantino specjalizuje się w produkcji ekologicznych opakowań dla gastronomii oraz wyposażenia, które powstaje z naturalnych i pochodzących z recyklingu surowców. Cantino zajmuje się także sprzedażą starannie wyselekcjonowanego sprzętu i wyposażenia dla gastronomii, a oferta firmy jest stale rozbudowywana. Można tutaj znaleźć urządzenia grzewcze, wyposażenie gastronomii dla barów i usług cateringowych, narzędzia kuchenne, zmywarki, urządzenia chłodnicze i dynamiczne, bez których żaden profesjonalny lokal nie będzie w stanie funkcjonować. Warto podkreślić, że Cantino wychodzi naprzeciw potrzebom swoich klientów i oferuje możliwość leasingu niektórych produktów.
Najpotrzebniejsze wyposażenie gastronomii - kilka propozycji od Cantino
Niezastąpione wyposażenie gastronomii to urządzenia, przeznaczone do obróbki termicznej żywności. Asortyment Cantino obfituje w kuchnie elektryczne i gazowe. Godne uwagi są produkty z serii Kitchen Line, popularnej marki Hendi. Ponadto w sprzedaży znajdują się również piece do pizzy, frytkownice, gofrownice, grille, a nawet sprzęt wędzarniczy. Profesjonalne zmywarki gwarantują oszczędność czasu i pieniędzy. W ofercie Cantino znajdują się zmywarki do talerzy, do tac i garnków, a także do szkła. Można wybierać spośród zmywarek kapturowych, elektronicznych i manualnych. Sporym ułatwieniem w gastronomii są urządzenia do mechanicznej obróbki żywności, których zadaniem jest przyspieszenie pracy w kuchni. Do tej kategorii można zaliczyć miksery, szatkownice, krajalnice czy blendery. Cantino proponuje szeroki wybór tego typu produktów renomowanych marek w przystępnych cenach.