Dostępność
Cena
-
od
do
Nowość
Półmisek z pozostałości roślinnych, owalny, 25 x 13,5 x 4,5 cm (paczka 50 szt.)
Paczka 50 sztuk
Kod produktu: 88019
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Półmisek z trzciny cukrowej, biały, owalny, 26 x 19,5 x 2cm (paczka 50 szt.)
Paczka 50 sztuk
Kod produktu: 3225
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Półmisek z trzciny cukrowej, biały, owalny, 32 x 25 x 2 cm (paczka 50 szt.)
Paczka 50 sztuk
Kod produktu: 3224
Dostępność: Duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Półmisek z trzciny cukrowej, kraft, owalny, 26 x 20 cm (paczka 50 szt.)
Paczka 50 sztuk
Kod produktu: 86290
Dostępność: Średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Półmiski dostępne w ofercie naszego sklepu internetowego to ekologiczne i przyjazne środowisku naczynia. Z powodzeniem mogą być one stosowane do podawania potraw i przekąsek podczas różnych wydarzeń, w tym imprez masowych, festynów lub innych spotkań. Przydają się w każdym lokalu gastronomicznym, który wydaje potrawy na wynos. W takiej sytuacji konieczne jest wykorzystanie odpowiednich naczyń, z których będzie można wygodnie zjeść. Dla wielu klientów ważna jest nie tylko atrakcyjna cena, ale również aktywne zapobieganie nadmiernemu zanieczyszczeniu środowiska, do którego niestety przyczynia się korzystanie z plastikowych naczyń. Obiecującą alternatywą są ekologiczne półmiski, w pełni biodegradowalne, czyli rozkładające się w naturalnym środowisku.
Ekologiczne półmiski z trzciny cukrowej
Półmiski do serwowania potraw, wykonane z trzciny cukrowej są jednorazowego użytku, dlatego świetnie sprawdzają się w roli zamiennika do plastikowych naczyń. Wykonane zostały z odpadów pozyskiwanych w ramach produkcji cukru. Trzcina cukrowa otrzymana w ten sposób doskonale nadaje się do ponownego wykorzystania - półmiski z niej wykonane są wytrzymałe, a jednocześnie pozostają w pełni biodegradowalne. Jedną z największych zalet takich naczyń jest wysoki poziom wytrzymałości na negatywne działanie wilgoci, co sprawia, że półmiski te mogą być stosowane do serwowania różnego rodzaju potraw, w tym również zup i dań o podwyższonej zawartości tłuszczu. Z uwagi na możliwość takiego zastosowania półmiski z trzciny cukrowej wykorzystuje się w restauracjach i przy przygotowywaniu cateringu. Klienci biznesowi w swoich pozytywnych opiniach zwracają uwagę na to, że trzcina cukrowa jako materiał jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, ponieważ nie zawiera szkodliwych substancji chemicznych, a więc może mieć bezpośredni kontakt z żywnością. Niewątpliwą zaletą takiego rozwiązania jest również prosty i estetyczny wygląd półmisków, na których świetnie prezentuje się wiele różnorodnych potraw.
Pozostałości roślinne - biodegradowalne półmiski, cena
Oprócz ekologicznych półmisków z trzciny cukrowej w naszej ofercie dostępne są również półmiski wykonane z pozostałości roślinnych. Pozostałości te powstają podczas produkcji różnych produktów spożywczych. Choć nie znajdują one zastosowania w takiej produkcji, to do stworzenia estetycznych i funkcjonalnych półmisków nadają się idealnie. Zgodnie z ruchem less waste, proponujemy jednorazowe naczynia wykonane z pozostałości, które normalnie zostałyby wyrzucone, a więc zmarnowałyby się. Zamiast tego dokonaliśmy odpowiedniej obróbki tych materiałów, czego efektem jest właśnie stworzenie w pełni ekologicznych półmisków. Wykorzystanie pozostałości roślinnych do produkcji półmisków wspiera ideę gospodarki obiegu zamkniętego, gdzie odpady są wykorzystywane jako surowce do tworzenia nowych produktów, zamiast trafiać na składowiska.