Kategorie
Oferta naczyń i sztućców ekologicznych do gastronomii
Naczynia ekologiczne są nowoczesnym rozwiązaniem dla gastronomii. Dzięki nim można w dużej mierze ograniczyć podaż plastiku, co przełoży się na względy środowiskowe. Zastąpienie klasycznych pojemników ekologicznymi nie umknie uwadze konsumentów, którzy zaczną chętniej korzystać z oferty danej kawiarni czy restauracji.
Kategorie
Opłata SUP
Cena
-
od
do
Sprawdź nasze opakowania cukiernicze!
Pudełka na ciasta idealne dla Twojego biznesu!
Niezależnie od tego, jaki rodzaj wypieków oferujesz swoim Klientom, zasługują one na estetyczne i trwałe opakowanie, które podkreśli ich charakter. W Cantino stawiamy na szeroki asortyment, aby każdy znalazł idealne rozwiązania dopasowane do swoich potrzeb. Oferujemy opakowania cukiernicze, które wyróżnia:
Jakość
Czy wiesz, że mączka kukurydziana i otręby drzewne to jedne z najtrwalszych materiałów ekologicznych na rynku? Co więcej, dzięki innowacyjnym technologiom stosowanym podczas produkcji opakowania są pokrywane specjalnymi powłokami chroniącymi przed przemakaniem.
Zrównoważona produkcja
W swoim asortymencie posiadamy również ekologiczne rozwiązania. Podążanie w duchu dbania o środowisko z pewnością zostanie docenione przez konsumentów.
Możliwość personalizacji
Zależy Ci na dodatkowej promocji biznesu? W Cantino oferujemy opakowania cukiernicze z logo, dzięki którym Klienci zapamiętają Cię na dłużej!
Poza tym gwarantujemy również wsparcie ekspertów - chętnie udzielą oni przydatnych informacji, dzięki którym łatwiej wybierzesz odpowiednie opakowania cukiernicze dla siebie. Współpracując z nami, możesz oczekiwać szybkiej wysyłki - składając zamówienie do godziny 14:00, wyślemy je jeszcze tego samego dnia!
Gotowy, by znaleźć idealny produkt?
oferta opakowań cukierniczychZ jakich surowców powstają naczynia ekologiczne?
Naczynia ekologiczne mogą być wytwarzane z różnych surowców. W nowoczesnej gastronomii stosuje się naczynia drewniane stanowiące ekologiczną alternatywę jednorazowych plastikowych sztućców. Używa się ich w barach szybkiej obsługi oraz w food truckach. Oprócz tradycyjnego kompletu składającego się z widelca i noża z drewna brzozowego popularność zyskują drewniane pałeczki do dań azjatyckich wykonane z drewna bambusowego, mieszadełka do kawy lub herbaty oraz uniwersalne łopatki. Naczynia papierowe wbrew pozorom są bardzo solidne i odporne na szkodliwe czynniki zewnętrzne. Można w nich transportować jedzenie na wynos lub tworzyć gotową zastawę obiadową. Z tej przyczyny wykorzystuje się je głównie do produkcji kubków do kawy, lodów, pokrywek, tacek, talerzyków czy mieszadełek. Naczynia ekologiczne znajdują zastosowanie głównie w barach fast food, gdyż niezawodnie chłoną tłuszcz z frytek czy kebaba. Naczynia i sztućce z PLA zwanej również mączką kukurydzianą, doskonale imitują plastik. Mają podobne właściwości do tworzywa wytwarzanego z ropy naftowej, jednak są bezpieczne dla środowiska. Mogą być przechowywane w lodówkach, są odporne na wodę.
Naczynia jednorazowe eko przyjazne dla środowiska
Naczynia ekologiczne powstały z materiałów, które są biodegradowalne. Przede wszystkim drewno poddawane jest recyklingowi. Naczynia i sztućce ekologiczne nie posiadają dodatkowej powłoki, która uniemożliwiałaby ich powtórne przetworzenie. Odpowiednia technika wykonania elementów gwarantuje nie tylko minimalizowanie odpadów, ale również bezpieczną konsumpcję. Naczynia ekologiczne dla gastronomii pakowane są w zbiorcze opakowania, które gwarantują bezpieczeństwo w trakcie transportu. Warto je wybierać, gdyż pozwalają zminimalizować ilość odpadów, które są wynikiem prowadzenia działalności gospodarczej. Nowoczesne materiały takie jak PLA stanowią idealną alternatywę dla plastiku, co sprawia, że naczynia jednorazowe ekologiczne stają się coraz bardziej popularne w branży usługowej.
Nasze naczynia i sztućce eko są biodegradowalne — co to znaczy?
Naczynia i sztućce ekologiczne znajdują zastosowanie zarówno w przypadku tańszych barów czy budek, jak i w droższych restauracjach stawiających na wysokiej klasy składniki. Naczynia ekologiczne dla gastronomii mogą służyć jako dodatek do zamówień na wynos bądź tradycyjne sztućce. Naczynia ekologiczne są biodegradowalne, a więc są przyswajane przez środowisko naturalne w stosunkowo krótkim czasie. W przeciwieństwie do plastiku nie zalegają na wysypiskach i nie rozkładają się ponad sto lat, lecz są gotowe do kompostowania i nie uwalniają szkodliwych substancji do gleby, wody czy powietrza. Restauracje gwarantujące naczynia ekologiczne w mieście, jakim jest Wrocław, z pewnością zostaną docenione przez świadomych klientów, którzy polecą dane miejsce znajomym. Ludzie są coraz bardziej świadomi, dlatego warto zapewnić ekologiczne rozwiązania.
Jednorazowe naczynia ekologiczne dla gastronomii - propozycje od Cantino
Sklep Cantino oferuje wysokiej jakości naczynia jednorazowe ekologiczne. Nasze propozycje udowadniają, że naczynia bio wcale nie muszą być drogie. Przykładowo zestaw kubków do napojów zimnych w całości wykonanych z PLA jest bardzo ekonomicznym rozwiązaniem dla gastronomii, gdyż ich cena nie odbiega od wersji plastikowej. Naczynia i sztućce ekologiczne w tym drewniane zestawy łyżek i widelczyków posłużą w food truckach i barach szybkiej obsługi. Naczynia i sztućce ekologiczne, oprócz względów środowiskowych, sprawią, że firma będzie postrzegana w mediach społecznościowych jako świadoma zagrożeń płynących ze stosowania plastiku na co dzień.