

Cena
-
od
do
Nowość
Pulpa trzcinowa jest materiałem, który w najbliższej przyszłości zastąpi styropian w branży gastronomicznej. Pojemniki z tej odmiany materiału są nierozłącznie kojarzone z dostawą posiłków, ale w rodzącej się erze produktów biodegradowalnych nie będzie dla niego miejsca. Alternatyw jest kilka ale najciekawiej prezentuje się pulpa trzcinowa i drzewna, gdyż posiada fantastyczne właściwości. Odporność na działanie temperatury jest tak wysoka, że bez większych przeszkód nadaje się do podgrzewania jedzenia w mikrofalówce jak i również do trzymania w lodówce. To właśnie zakres temperatur plasujący się pomiędzy -15 C, a 220 C oraz wytrzymałość mechaniczna stawia materiał z pulpy trzcinowej na tak wysokiej pozycji w walce o zastąpienie szkodliwego dla środowiska styropianu.
Opakowania jednodzielne idealnie sprawdzą się do przewozu posiłków typu makarony, gulasze oraz różnego rodzaju potrawy suche i wyroby cukiernicze. W zależności od kształtu i formy pojemnika może znaleźć zastosowanie w kuchni chińskiej, do makaronów oraz ryżu z warzywami, lub kuchni włoskiej do spaghetti oraz lasagne.
Wszystkie pojemniki z trzciny cukrowej są całkowicie biodegradowalne i dzięki temu w 100% ekologiczne. Możliwość kompostowania i naturalne składniki pulpy zapewniają nam kombinację, która gwarantuje brak szkodliwości dla naszej planety.



















